Exista si cateva cazuri cand se recomanda spalarea pisicii: cand blana este murdara sau incalcita, daca pisica este foarte batrana si in incapacitatea de a avea singura grija de toaleta ei, in cazul in care participa la o expozitie felina sau are paraziti externi de care nu poate sa scape.

Cu totii stim cum pisicile se pastreaza curate, practic din acest punct de vedere le putem considera cele mai curate animalute. Mai ales daca tinem cont de faptul ca in saliva acestora exista o enzima speciala care le ajuta sa se curete de orice fel de murdarie.

Pisicutele nu prea sunt incantate in preajma apei aceasta reprezentand chiar o sursa de stres pentru ele.

Daca blana este scurta si pisica sta mai mult in casa puteti sa evitati acest “chin”.

Daca tot am deschis subiectul trebuie mentionat si faptul ca exista si cateva cazuri cand se recomanda spalarea pisicii: blana este murdara sau incalcita, daca pisica este foarte batrana si in incapacitatea de a avea singura grija de toaleta ei, in cazul in care participa la o expozitie felina sau are paraziti externi de care nu poate sa scape.

Daca se ajunge la spalare va recomandam sa folositi un lighean si nu cada pentru ca pisica va fi terifiata la vederea unei cantitati prea mare de apa. Pe fundul ligheanului se pune un prosop pentru ca pisica sa aiba de ce sa se prinda cu ghearele sau chiar un covoraj antiderapant.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să alegi componente pentru baia ta Ghid pentru alegerea mobilierului interior Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Pisicile sunt inteligente si simt ce le asteapta. Aveti grija sa nu se ascunda exact inainte sa-I faceti baie. Ajutati-o sa fie relaxata si nu o bruscati, mangaiati-o ca sa fie relaxata si sa aiba incredere in voi.

Apa trebuie sa fie calduta si sa fie adaugata treptata in lighean. V-ar fi util ajutorul unei alte persoane care sa intervina si sa va ajute sa o tineti pentru ca se poate sa va zgarie sau chiar mai grav sa va muste daca se simte amenintata si speriata. De asemenea inchideti usa incaperii pentru ca riscati sa va scape si sa aveti o pisica uda care in mod sigur se va scutura exact unde va doriti mai putin.

Nu ii dati cu apa pe ochi, cap, urechi si bot sub nicio forma. Daca folositi sampon aveti in vedere folosirea unui sampon special pentru baia pisicilor cumparat de la un magazin specializat. Clatiti-o bine pentru ca dupa baie pisica incepe sa se linga si resturile de sampon nu-I fac bine.

3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an

Sterge-o bine dar nu prea brutal, mai degraba foloseste metoda tamponarii pentru a nu-i irita pielea. Daca accepta o puteti usca si cu un uscator pe care insa sa nu-l tineti mult prea aproape de corp ca sa nu simta caldura prea puternica.

La final infasurati-o intr-un prosop si tineti-o in brate ca sa se incalzeasca. Astfel se evita si raceala pisicii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri