Oamenii sangvinicii sunt prietenosi si populari, plini de viata, optimisti, stiind sa se faca ascultati, capriciosi uneori, echilibrati de regula dar cu reactii rapide, spontane. Animalutul de companie care se potriveste unei personalitati sangvinice trebuie sa fie vivace, inteligent, plin de energie si vitalitate, dinamic, puternic si sa nu oboseasca repede.

Cei care iubesc animalele stiu de ce. Sunt atatea beneficii psihilogice pe care prezenta unui animalut in casa le poate aduce proprietarilor acestuia. Cu usurinta, un animalut iti poate face frumoasa si senina chiar si cea mai neagra zi. Cu toate acestea, alegerea animalului de companie nu este un lucru atat de usor pe cat pare. Prezenta unui caine in viata ta inseamna multa iubire, dar si responsabilitate.

Atunci cand trebuie sa iei o decizie cu privire la animalutul pe care vrei sa-i ai in preajma, trebuie sa ai in vedere timpul si bugetul pe care i le poti aloca, daca acesta se poate adapta conditiilor din casa ta. Daca alegi un animalut pentru copilul tau trebuie sa tii cont de varsta celui mic, daca sufera de alergii, dar si de marimea si personalitatea animalului. In plus, orice animalut, indiferent de rasa, cere iubire, ingrijire, hrana, plimbare sau exercitii si vizite in mod constant la medicul veterinar. Trebuie sa-i asiguri toate acestea. O conditie este insa mai presus de toate atunci: NEAPARAT sa tii cont atat de propria personalitate cat si a animalutului tau atunci cand decizi sa ai un animal de companie.

Nu ti s-a intamplat niciodata sa indragesti un animalut de prima oara si sa nu vrei sa nu te mai desparti de el? Nu ti s-a intamplat niciodata sa nu-ti doresti prezenta unui anumit animalut in preajma ta, chiar daca toti cei din jur il iubesc? Asa cum fiecare dintre noi avem o personalitate distincta care ne evidentiaza de restul, fiecare rasa de caini sau pisici se evidentiaza prin anumite caracteristici. Daca esti o personalitate foarte energica, un caine lenes, care doarme toata ziua nu este chiar companionul potrivit pentru tine caci te vei plictisi rapid de prezenta sa. Daca esti o persoana afectuoasa si sensibila, cu siguranta vei indragi mult o pisicuta careia ii place sa fie rasfatata si iubita.Toate acestea nu inseamna insa ca un animalut cu o personalitate diferita de cea a stapanului nu reprezinta o alegere buna. Nu este deloc exclus ca o personalitate flegmatica sa fie extrem de entuziasmata de un caine jucaus si neobosit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

Cu siguranta iti sunt familiare cele patru tipuri de temperament umane si stii ca nu exista un temperament pur, care sa nu imprumute trasaturi de la celelalte temperamente. Iti prezentam in continuare animalutele de companie care se potrivesc acestora precum si trasaturile fundamentale ale acestora. Sunt atatea rase de caini si pisici, fiecare cu personalitatea sa distincta, incat este imposibil sa nu gasesti unul care sa nu se potriveasca felului tau de a fi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri