Daca pisicuta ta este mult timp singura in casa, este posibil sa ai mici inconveniente cauzate de natura sa jucausa. Afla cum poti preveni cele mai des intalnite dezastre provocate de pisi.

In primul rand, trebuie sa stii ca principalele doua motive pentru care pisicutele strica tot ce prind prin casa sunt plictiseala si dorinta de a fi in centrul atentiei. De aceea, indiferent de tipul de distrugeri casnice exista cateva sfaturi generale:

  • Achizitionati indeajuns de multe jucarii pentru pisica astfel incat sa nu se plictiseasca in casa.
  • Cand face cate o boacana, indepartati-o de la locul accidentului fara a ii acorda atentie. Chiar si cearta este o forma de atentie. Cand va vedea ca micile nazbatii nu o scot din anonimat, va inceta.
  • Nu pedepsi fizic pisicuta. Va simti nevoia sa atace. Foloseste un pulverizator cu apa pentru a o indeparta de “locul crimei”.
  • Nu incuraja comportamentul distructiv. Nu o lasa sa te muste sau sa te zgarie.

Pisicile si plantele de apartament

Probabil ca nu o data ti s-a intamplat ca pisicuta ta sa sape o mica groapa in pamantul plantei tale favorite. Ai cateva solutii la indemana! Poti sa folosesti o punga pentru a acoperi glastra si pamantul. Trebuie sa faci o gaura prin care planta sa poata sa iasa. Alternativa ar fi sa imbibi o bucata de vata in ulei de trifoi si sa o ingropi in pamantul florii. Solutia cea mai simpla este sa nu ii dai acces pisicutei in camera unde tii plantele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

Daca pisicutei ii place a rontaie frunzele plantelor tale favorite pune-I la dispozitie iarba matei sau salata. Acest “snack” ii va potoli pofta de “verde”. Iarba matei, salata sau orzul au si un rol important in sanatatea pisicii: ingerandu-le, pisica va elimina (prin voma) ghemotoacele de par ingerate.

Unele plante sunt toxice pentru Mitzi. Printre acestea se numara: bambusul, begonia, calathea, cameliile, fragii iasomia, magnolia, orhideele, violeta africana. Aici vei gasi o lista completa de plante toxice pentru pisica: https://www.cfa.org/articles/plants.html

Pisicile si cablurile

Daca mouse-ul a devenit “wireless”, iar prelungitorul si cablul TV doar o amintire placuta, este momentul sa luati masuri. Puteti pulveriza cablurile cu solutii speciale disponibile in petshop-uri. Aceste solutii vor tine pisica departe de tentatia cablurilor. O solutie de moment ar fi sa parfumati zonele vizate de pisica. Puteti folosi o solutie pregatita in casa: o parte parfum, zece parti apa. Pisicutele nu suporta parfumurile asa ca se vor feri de acea zona.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri