Animalutul tau te-a amuzat, te-a enervat, ti-a scos peri albi, te-a facut sa alergi prin casa, dar te-a iubit intotdeauna si ti-a dat ocazia sa inmultesti momentele frumoase. Nu este o rusine sa versi lacrimi pentru cel care ti-a fost un prieten devotat, nici sa zambesti pentru cel care a dat culoare vietii tale.

“Nu e ca si cand ai fi pierdut o persoana draga si apropiata”, “un altul si in curand vei uita de el”, “la urma urmei, pierderea unui animal nu este un capat de tara”. Daca ai pierdut insa vreodata un animalut la care ai tinut enorm mai mult ca sigur ca aceste remarce menite sa-ti ridice moralul nu-ti sunt de niciun folos. Nu-ti iau cu mana nici durerea, nici remuscarile, nici sentimentul de invinovatire, nici mania, nici tristetea, nici depresia si nici nu te consoleaza cu nimic. Tu ai pierdut ceva, iar senzatia de durere pe care o experimentezi acum este cat de poate de reala. Nu este deloc puerila asa ca nu trebuie ridiculizata sau tratata cu nepasare si ras pe sub mustati.

Te astepta acolo pe canapea sau te intampina in prag de usa cand ajungeai seara acasa. Aveai o zi proasta la serviciu, reusea sa ti-o insenineze. Erai nervoasa, trista, suparata, te intelegea in felul sau. Nu erai singura, aveai un sufletel alaturi. Casa se umplea de prezenta lui si copiii se inveseleau in timp ce se jucau cu el. I-ai dedicat timp si suflet si te-ai atasat de el ca de nimeni altul.

Este insa normal ca acum sa suferi si sa simti un gol imens? Este firesc sa sufere copiii caci ei sunt sensibili emotional si animalutul reprezenta pentru ei o lume intreaga, dar este firesc si pentru tine, om matur? Copii sau adulti, daca iubim animalele si ne-am atasat de unul anume, atunci cand trebuie sa spunem “la revedere” pentru totdeauna celui care ne-a fost cel mai bun prieten nu este deloc usor.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Legatura dintre om si animal este unica si uneori poate fi mai puternica chiar si decat cea dintre oameni. Reactiile adultiilor variaza in functie de specificul acestei legaturi. Uneori, familia si cei din jur nu realizeaza cat de important poate fi acel animal pentru o persoana, iar comentariile acestora vizavi de starea ta pot fi rautacioase, crude, insensibile. Daca vezi insa ca durerea persista, discuta cu cineva care iti impartaseste iubirea pentru animale si iti poate intelege sentimentele actuale.

Vorbeste si adu-ti aminte de el! Animalutul tau te-a amuzat, te-a enervat, ti-a scos peri albi, te-a facut sa alergi prin casa, dar te-a iubit intotdeauna si ti-a dat ocazia sa inmultesti momentele frumoase. Nu este o rusine sa versi lacrimi pentru cel care ti-a fost un prieten devotat, nici sa zambesti pentru cel care a dat culoare vietii tale. Copiii trec mai usor peste moartea animalului iubit daca il ingroapa intr-un loc deosebit si ii pregatesc un ritual deosebit de inmormantare. Nu este deloc un gest absurd si pueril. Pe ei ii ajuta, te poate ajuta si pe tine. De asemenea, te vei simti mai bine daca vei ajuta alte animale sau daca vei face donatii, oricat de infime, unei centru de ajutorare a animalelor in numele animalutului tau.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri