Perioada de calduri se refera de fapt la estru ( 5-15 zile), este perioada in care femela este fertila si accepta masculul.

Pentru toate acestea exista produse special destinate femelelor in calduri:

-chiloteii la care se poate atasa un tampon absorbant dau posibilitatea femelei sa se aseze in orice loc din locuinta fara sa existe riscuri.

-cu acelasi efect sunt si pampersii

-chilotii speciali cu centura sunt de foarte mare ajutor deoarece mentin siguranta femelei evitand riscul unei monte nedorite, a bolilor cu transmitere sexuala sau a altor situatii neplacute.

Toate aceste produse se gasesc pe marimi, pentru a alege articolul potrivit este necesar sa se cunoasca circumferinta abdomenului si cea a membrelor posterioare.

-In aceasta perioada femela urineaza mult mai des decat de obicei, urina are o concentratie crescuta de feromoni. Plimbarile zilnice atrag masculii, acestia se vor tine dupa femela in haita facand dificila plimbarea animalului. O alta situatie neplacuta aparuta se refera la agresivitatea izbucnita intre animale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Pentru a evita acest lucru exista spray-uri care se pulverizeaza la nivelul zonei genitale inainte de a scoate animalul la plimbare. Aceste spray-uri au rolul de a neutraliza mirosul femelelor in calduri.

- pentru a evita orice monta nedorita scoaterea femelelor se va face doar cu lesa.

Imperecherea femelei este recomandata dupa al 2-lea ciclu de calduri cand dezvoltarea corporala este optima. La rasele de talie mica se recomanda dupa varsta de un an iar la rasele de talie mare in jurul varstei de doi ani.

-exista de asemenea si mancare speciala care are rolul de a calma animalele, cum este cazul celor anxioase. Tot pentru acestea exista si suplimente ce induc in organism o stare de bine ajutand femela sa faca fata mai usor stresului din aceasta perioada.

de Anca Ivan - Specialist Animax


Foto homepage: Best dog photo / Shutterstock.com

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Susține-ți frumusețea din interior! Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri