Afla de la un specialist tot ce trebuie sa stii si sa faci legat de deparazitatea animalutului tau de companie!
Afla de la ANCA IVAN - Specialist Animax - tot ce trebuie sa stii legat de deparazitarea animalutului tau de companie.

_______________

Daca esti posesorul unui catel simpatic sau a unui pisoi rasfatat, ai grija de igiena acestuia si fii atent la parazitii care se pot ascunde in blana animalutului tau. Ofera-i protectie constanta impotriva puricilor, paduchilor sau capuselor, astfel incat ii asiguri starea de bine si te protejezi totodata de tot felul de boli pe care acesti paraziti ti le pot transmite. Specialistii recomanda utilizarea constanta a produselor antiparazitare la catei si pisici si alegerea acestora in functie de nevoile patrupedului tau.

Ce trebuie sa stii despre produsele antiparazitare externe

In rafturile magazinelor de specialitate, veti gasi o gama mare de produse antiparazitare pentru catei si pisici. Inainte de a achizitiona un anumit tip de produs, discuta cu un veterinar despre nevoile animalului tau de companie si fa alegerea in cunostinta de cauza.

Produsele antiparazitare externe pentru catei si pisici se impart in urmatoarele grupe:

Pipete antiparazitare sunt produse cu o larga utilizare printre utilizatorii animalelor de companie. Acestea isi pastreaza eficienta timp de o luna de la administrare, aplicarea efectuandu-se direct pe pielea animalului, intre omoplati. In acest fel, produsul nu va putea fi ingerat de animal in timpul toaletarii.

Atentie: aplicarea acestor produse se va face la o distanta de 2-10 zile dupa ce animalul a fost spalat.

Zgarzile reprezinta o alta forma eficienta pentru deparazitarea cainilor si a pisicilor. In general, zgarzile au un efect repelent, adica impiedica reinfestarea animalutului cu paraziti. Daca animalul are deja paraziti se recomanda ca punerea zgarzilor sa se realizeze la doua saptamani dupa aplicarea pipetei , prelungind astfel efectul pipetei cu 2-8 luni, in functie de produs.

Spray-urile reprezinta o solutie buna deoarece pot fi aplicate animalutelor foarte tinere incepand cu varsta de 2 zile. Sunt produse care actioneaza imediat dupa aplicare in maxim 4 ore.

Antiparazitarele sub forma de pudra sunt la fel de utile in deparazitarea externa a cainilor si pisicilor. Spre deosebire de alte produse, acestea au un avantaj major - se pot aplica incepand cu varsta de 4 saptamani.

Sampoanele antiparazitare nu ofera protectie totala, de aceea se recomanda ca folosirea acestora sa fie insotita si de o alta metoda de deparazitare externa.

Foto homepage: Animal de companie, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri